6. planinski pohod na Partizanski dom Kope

Planinsko društvo Slovenj Gradec  je letos prvič samostojno pripravilo in izvedlo zdaj že 6. pohod  na Partizanski dom na Kopah. Pohod je sicer v zadnjih letih v občini Slovenj Gradec tradicionalen in to tradicijo je želelo domače planinsko društvo ohraniti tudi letos. Vodnika našega planinskega društva Milan Šuler Milč in Jože Rotovnik Cola sta izvedla pohod v soboto, 3.junija 2017.

plesnik

Pričetek pohoda je bil ob 7.30 uri pri Turistični kmetiji Plesnik. Pohoda se je udeležilo 24 pohodnikov. Vremenska napoved ni obetala stabilnega lepega vremena, v prvih urah  pohoda je pohodnike vseeno »ulovil«  dež. Izkušenim planincem pohodnikom pa to ni  »pokvarilo« vzdušja in otežilo hoje, saj so takih vremenskih sprememb navajeni in pripravljeni s primerno opremo. Kot pravi pregovor, da za vsakim dežjem posije sonce, je to veljalo tudi v soboto, ko se je pohod v popoldanskem času odvijal obsijan s soncem.  Pot je vodila mimo kmetije Golob in Kaštivskega sedla na Partizanko, kjer so se pohodniki  pridružili proslavi ZB Šmartno v spomin na boje Zidanškove brigade in nato je sledilo prijateljsko druženju z malico.

skupna

Sledil je povratek do Turistične kmetije Plesnik, kjer sta Milan in Cola pohod  zaključila pred 16. uro. Evidenco pohoda je že zjutraj skrbno zabeležil ter uredil tajnik društva Darko. Milan je ob vodniškem delu uspel ujeti tudi utrinke s pohoda.

Pripravila:
Marjeta Škorja