2015

  • Filter
pohod-na-35-srecanje-koroskih-planincev
Kategorija: 2015
Gorovje: Pohorje

Koroški planinci imamo vsako leto tradicionalno  srečanje. Letos je bilo Planinsko društvo Slovenj Gradec soorganizator tega srečanja skupaj s PD Mislinja. Gostoljubno smo koroške planince sprejeli v našem Grmovškovem domu na Kopah v soboto,  12.9.2015, kjer je tako   potekalo že  35. srečanje.

 

Čas hoje 4-5 ure
Zahtevnost poti Nezahtevna pot
Proti planšariji Konjščica
Kategorija: 2015
Gorovje: Julijske Alpe

Planinci PD Slovenj Gradec smo v soboto , 29.8. in v nedeljo, 30.8. 2015 imeli naš vsakoletni  pohod na Triglav. Pot letošnjega vzpona smo vodniki in strokovna ekipa kar nekajkrat dopolnjevali. Želeli smo poiskati možnost atraktivne poti in glede na množičen obisk Triglava najti tisto pravo, mirno, tiho planinsko turo. Glede na ogledno turo in  na odločitve o letošnji poti  se je vse odlično odvijalo…..

precenje-velike-planine
Kategorija: 2015
Gorovje: Kamniško Savinjske Alpe

Planinci PD Slovenj Gradec smo v četrtek , 25. junija 2015 tradicionalno obeležili državni praznik na svoj način s pohodom na Veliko planino. Naš vodnik  in odličen organizator pohoda Stane Plevnik je s pomočnikom Jožetom  Senica – Jocom  tokrat vodil skupino 49 planincev. Če je v preteklem letu  za izvedbo pohoda nagajalo vreme, je bilo tokrat planincem naklonjeno malo sončno, malo oblačno vreme z rahlim vetrom in primernimi temperaturami, ki je omogočilo, da smo Veliko planino doživeli v vsej njeni lepoti.